Pforum onkologi - en tidskrift om utvecklingen inom cancervården, som ges ut av Pfizer

Vårens tema:

Anhörigas roll i cancervården

Att vara närstående till en cancersjuk person innebär en mycket stor stress. Livet sätts på vänt och inget blev som man tänkt sig. Allt kretsar kring den sjuke. Den som är anhörig blir många gånger osynlig och ensam med sin rädsla och maktlöshet och en situation där man kanske tvingas ta ansvar både för medicinering och omvårdnad av den sjuke. Samtidigt drar den anhörige hela vardagslasset med jobb och ett hushåll som ska skötas.

Under våren kommer pforumonkologi.se i artiklar och poddar att fokusera på de närstående. Vilka behov har den som står bredvid men ändå drabbats av sjukdomen? Vad kan sjukvården göra för att stötta de anhöriga?

 

Artiklar och podcasts

Podcast: En cancerkompis som stöttar Stor efterfrågan på rehabilitering Samarbete viktigt för fungerande kvalitetsregister Mer fokus på anhöriga när vården omorganiseras Viktigt att ta hand om männen vid bröstcancer Superdator hjälper läkare fatta beslut Podcast: Arja Leppänen har vikt sitt liv åt patienter och anhöriga Anhöriga behöver veta vad som gäller