Pfizers investeringar i Strängnäs uppmärksammas av Business Sweden

Pfizer har under det senaste året gjort stora investeringar i anläggningen i Strängnäs för att kunna fördubbla tillverkningskapaciteten. Detta uppmärksammades nyligen av Business Sweden, i en intervju med Helena Thelin, platschef.

Business Sweden är en statlig organisation som både hjälper svenska företag att växa globalt, och internationella företag att investera och expandera i Sverige. I förra veckan uppmärksammade de investeringarna som Pfizer gjort på tillverkningsanläggningen i Strängnäs.

Pfizers anläggning är Sveriges största kommersiella bioteknologiska tillverkningsanläggning för aktiv läkemedelssubstans, och dessutom en av norra Europas mest avancerade biotech-anläggningar.

Målet med investeringarna är att fördubbla tillverkningskapaciteten och möta den globala efterfrågan som finns på våra läkemedel och vacciner.

  • Människor lever längre och vi ser en snabbt växande medelklass i regioner som Afrika och Kina. Till följd av detta upplever vi en växande efterfrågan på läkemedel av hög kvalitet, säger Helena Thelin, platschef i Strängnäs.

Läs hela artikeln på Business Swedens hemsida