En riktigt fin morgon

Morgondimman skingras och världen är på väg att färgas gyllengul när jag lirkar ner fötterna i mina biospeeds för en löprunda längs Oxelösunds strand.

Tempot anpassar jag efter min dagsform, tack vare mitt smarta armband som läser av mina värden och coachar mig genom passet, med hänsyn till gårdagens näringsintag och nattens sömn. Det är tryggt.

20 minuter senare hämtas jag av ElMapdrivern som plockat upp Calle längre ner på gatan och två andra grannar, som också markerat Stockholm på kartan.

ELMapdrivern kopplas på höghastighetståget och vi färdas ljudlöst till Stockholm Central där jag markerar kontoret och en ny ElMapdriver stannar intill mig. Tänk att kunna bo så naturskönt med familjen och ändå bara ha 25 minuter från dörr till dörr.

Foajén på kontoret sjuder av liv. Eller lek. Flera kollegor har inte loggat in. De speeddejtar, spelar spel eller äter frukost. Andra utmanar sig själva på gymmet ser jag.

"Tar du mötet med New Deli?” frågar min PA via SmartPhonen. Jag accepterar och blir guidad till ett ledigt rum. Det som kallas The Holy för att det har teknik för hologrammöten.

Min kollega från New York visualisrar sig på stolen bredvid min och inom någon minut är alla med via väggskärmen. Där är vår medicinska partner i New Delhi, en forskare i Kalifornien och ett multidiciplinärt team som befinner sig på Nya Karolinska Sjukhuset.

Forskaren, som är nybliven entreprenör inom e-hälsa, har tagit fram en spännande lösning han gärna vill testa på oss. Han visar hur man kan förhindra infektioner genom att avläsa människors specifika förutsättningar dag för dag, samt dosera immunstärkande preparat med automatik.

Vi diskuterar vilka justeringar vi behöver göra om vi skulle satsa på den nya e-lösningen. Det är värdefullt att samlas och lyssna på de andra experternas infallsvinklar.

”Vissa saker känns helt enkelt bättre att diskutera när man ser varandra” säger min indiska kollega och ler.

Jag slår upp en kopp kaffe och tänker att det är en riktigt fin morgon.

Ung kvinna lyssnar på musik

Jag är viktigast i mitt liv

Hälsa är mer än att hitta och behandla sjukdomar efter att de redan brutit ut. Hur skulle ny teknik kunna hjälpa oss att ta hand om vår hälsa, och minska risken att bli sjuka?

Läs mer
Fallskärmshoppare

Det satt i generna

Genteknologiska behandlingar kan innebära enorma möjligheter för dem som lever med svåra genetiska sjukdomar. Hur påverkas det dagliga livet för t ex dem med blödarsjuka?

Läs mer
Mamma och dotter promenerar i snön

Infektion på liv och död

Idag är resistenta bakterier ett hot mot vår hälsa. Kan vissa bakterieinfektioner förebyggas med vaccin istället för att behandlas med antibiotika?

Läs mer
Äldre par där mannen bär ett barn på axlarna

Våra behandlingsområden

Pfizer arbetar inom ett stort antal behandlingsområden och vi erbjuder både receptbelagda läkemedel och receptfria produkter för egenvård samt vacciner.

Här hittar du tips och råd som kan hjälpa dig och dina närmaste att leva ett längre och friskare liv.

Se våra tips och råd