Jag är viktigast i mitt liv

Marina sprang förbi en klunga swim-runners och rundade björkdungen. Hon kollade sitt smarta armband och kunde konstatera: Hon var i sitt livs form.

Sedan hon börjat synka träningen med sin personliga AI-assistent hade välmåendet ökat ännu mer. Träning, näring, vätska i perfekt balans.

Nu försökte Marina peppa sin kille Aris att ta ett större ansvar för hälsan. ”Jag doserar min kropp med de mineraler och vitaminer jag behöver, det får räcka”, hävdade han och pekade på chipet i armen.

”Men när du lägger till gen- och blodanalyser, träning och kost får systemet en häftigare effekt” försökte hon. Vetskapen om att hon var kärnfrisk gav Marina världens kick.

För Marina hade det startat i tonåren. Hon ville bli av med några kilon och gick en utbildning i Living Food. Sedan blev det naturligt med Yoga och meditation. Och det hade hunnit bli sex marathonlopp runt om i världen.

Hälsan och träningen hade hon kontroll över tack vare den personliga AI-assistenten som läste av hennes blodvärden och rapporterade nivåer av vitaminer, mineraler och spårämnen. Hon blev påmind och peppad om pauser och andningsövningar som kroppen så väl behövde.

Men det bästa var tryggheten i att veta att om något skulle avvika från det normala, larmade systemet och hon kunde få en VideoCon med sin läkare.

Marina var faschinerad över hur kroppen och själen påverkades av livsstil och betraktade sin hälsa som ett intresse hon odlade genom att studera och praktisera de senaste hälsorönen.

Sedan tio år levde Marina i vad som kallas en personlig hållbar livsstil och en stor del av tiden deltog hon i globala nätverk som handlade om hälsa för att ge och ta information.

”Det fungerar”, sa hon till Aris. ”Jag har inte varit sjuk en dag sedan jag började. Jag tänker inte bli det i framtiden heller.”

Fallskärmshoppare

Det satt i generna

Genteknologiska behandlingar kan innebära enorma möjligheter för dem som lever med svåra genetiska sjukdomar. Hur påverkas det dagliga livet för t ex dem med blödarsjuka?

Läs mer
Äldre par håller om varandra

När livet blir bättre efter 80

Artificiell intelligens, mikrochip, virtuella möten och superdatorer med enorm kapacitet för inläsning.
Hur kan digitala hjälpmedel bidra till bättre hälsa och livskvalitet?

Läs mer
Mor och dotter promenerar

Infektion på liv och död

Idag är resistenta bakterier ett hot mot vår hälsa. Kan vissa bakterieinfektioner förebyggas med vaccin istället för att behandlas med antibiotika?

Läs mer
Äldre par där mannen bär ett barn på axlarna

Våra behandlingsområden

Pfizer arbetar inom ett stort antal behandlingsområden och vi erbjuder både receptbelagda läkemedel och receptfria produkter för egenvård samt vacciner. Här hittar du tips och råd som kan hjälpa dig och dina närmaste att leva ett längre och friskare liv.

Se våra tips och råd