Äldre kvinna håller om barnbarn. Illustration till text om vi är Pfizer.

Vi är Pfizer

Pfizer är inte bara Sveriges – utan ett av världens – ledande läkemedelsföretag. Tillsammans är vi ca 80 000 nyfikna och hängivna medarbetare i mer än 150 länder som delar en gemensam vision om att skapa fler år till livet och mer liv till åren.

Pfizer är ett av världens största läkemedelsbolag mätt i omsättning och vi fortsätter hela tiden att investera och arbeta för att ytterligare förbättra företagets forskning, utveckling och tillverkning av läkemedel.

Det absolut viktigaste för Pfizer är att vi kan bidra till att människor får ett längre, friskare och bättre liv. Det kan till exempel vara att en person kan åka buss istället för färdtjänst, eller att klara av att arbeta istället för att vara sjukskriven. För oss som arbetar på Pfizer är den största drivkraften att vi kan se vilken skillnad våra läkemedel gör för människor i deras vardag.

Som ledande läkemedelsföretag vill vi inte bara säkerställa tillgången till effektiva läkemedel och kunskapen kring mediciner och sjukdomar – utan också bidra till att utveckla framtidens hälso- och sjukvård i Sverige.

Pfizer etablerade sig i Sverige 1954, men våra svenska rötter sträcker sig betydligt längre tillbaka tack vare det svenska läkemedelsbolaget Pharmacia, som grundades i Stockholm 1911 och som Pfizer förvärvade 2003. Pharmacia hade i sin tur tidigare förvärvat en lång rad svenska läkemedelsföretag med anrika namn som Kabi, Vitrum, ACO, Leo och Ferrosan. 2009 förvärvade Pfizer också läkemedelsföretaget Wyeth, som tillförde ytterligare värdefulla komplement.

Det är ett arv som förpliktigar, och som vi tar med oss in i arbetet med de utmaningar och möjligheter som vi och hälso- och sjukvården idag står inför.
 


PP-PFE-SWE-0090


Ett läkemedel utvecklat av svenska forskare som tillverkas av Pfizer i Sverige och säljs över hela världen har hjälpt tiotals miljoner patienter att förebygga och behandla blodproppar... Läs mer »


Ett läkemedel utvecklat av svenska forskare som tillverkas av Pfizer i Sverige och säljs över hela världen har hjälpt tiotals miljoner patienter att förebygga och behandla blodproppar... Läs mer »