Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
virus
Patient & Hälsa

Pfizers vaccin mot covid-19

Har du frågor om Pfizers och BioNTechs vaccin? Eller vill du veta mer om Pfizers arbete med att bekämpa covid-19? På den här sidan hittar du information om vart du kan vända dig samt kontaktuppgifter. Här finns även frågor och svar om coronavaccin, fakta och de senaste nyheterna.

Till vår information

Snabblänkar

Samarbete mellan Zipline, Pfizer och BioNTech leverans av mRNA-vacciner med drönare i Ghana
Innovation & samarbete

Drönare levererar mRNA-vacciner i Ghana

Samarbete mellan Zipline, Pfizer och BioNTech banar väg för leverans av mRNA-vacciner som kräver ultrakyla.

Läs mer
lab
Värdet av läkemedel

AMR Action Fund

Pfizer bidrar med hundra miljoner amerikanska dollar till nystartade AMR Action Fund för att möta det stora globala behovet av nya antibiotika på grund av den snabba ökningen av antibiotikaresistenta infektioner.

Läs artikeln

Fler nyheter

Zipline långdistansleverans med drönare av vacciner
Innovation & samarbete

Samarbete mellan Zipline, Pfizer och BioNTech banar väg för leverans av mRNA-vacciner med drönare i Ghana

2021-11-16

Zipline har framgångsrikt genomfört världens första långdistansleverans med drönare av vacciner som kräver ultrakyla

Läs mer
bröstcancermånaden
Värdet av läkemedel

Låt oss förlänga liv

2021-09-30

Nu börjar oktober och trots att vi är många som önskar att vi hade kunnat stanna tiden för att förlänga semesterkänslan bara lite till, är det ofelbart höst. För vi kan inte stanna tiden. Ett faktum som blir extra tydligt för den som lever med spridd bröstcancer och vars tid är begränsad.

Läs mer
Innovation & samarbete

Tre får dela på Pfizers infektionsstipendium 2021

2021-09-22

Varje år delar Pfizer tillsammans med Svenska Infektionsläkarföreningen ut ett stipendium på 75 000 kronor för att stödja klinisk forskning inom infektionssjukdomar. I år får tre stipendiater 25 000 kr var. Det är Nelly Kanberg för forskning om Covid-19 och påverkan på centrala nervsystemet, Johanna Kuhlin om multiresistent tuberkulos och Lisa Labbé Sandelin om ovanliga fästingsjukdomar.

Läs mer

Från idé till patientnytta

Kvinna läser av data på skärm

Se vägen från idé till läkemedel

Vi arbetar hela tiden för att kunna ta fram läkemedel där det saknas bra behandling eller där det finns behov av nya, förbättrade alternativ.

Men forskning kräver resurser och tålamod. De kan ta över 10 år att utveckla ett nytt läkemedel, och det är bara en bråkdel av alla projekt som når hela vägen fram till patienten. Här kan du se alla steg från att en forskare får en idé till att ett läkemedel kan komma till nytta för de människor som behöver dem.

Se hela resan
Gröna blad

Bättre hälsa i hela världen

På Pfizer tycker vi att alla ska ha möjlighet att få bra vård, oavsett vilken del av världen de bor i. Vi använder vår kompetens, kunskap och resurser för att göra mediciner och sjukvård mer tillgängliga.

Läs mer
Kvinnor samtalar i röda fåtöljer

Pfizer idag

Pfizer är ett av världens största läkemedelsföretag, och vår stora drivkraft är att hjälpa människor till ett friskare och längre liv. Det gör vi genom att forska fram och tillverka nya läkemedel.

Läs mer
Gammalt apotek

Pfizers historia

Pfizer grundades för mer än 150 år sedan av två tyska kusiner, Carl Pfizer och Carl Erhart, som emigrerade till USA. Från 1950-talet och framåt började Pfizer expandera internationellt.

Läs mer