Fästing.nu
Patient & Hälsa

Fästing.nu

TBE är en allvarlig sjukdom som kan överföras till människor från fästingar. TBE går inte att bota, men förebyggande vaccinering ger fullgott skydd. Webbplatsen sprider kunskap om fästingar, dess utbredning och överförbara infektioner. Här kan du enkelt hitta din närmaste TBE-vaccinatör i Sverige och skapa påminnelser för din påfyllnadsdos.

Besök Fästing.nu
Patient & Hälsa

Spridd bröstcancer och du

Den här webbplatsen är till för dig som har spridd bröstcancer eller har någon i din närhet som lever med sjukdomen. Cancerbehandling är tufft, men olika behandlingsalternativ passar olika människor. Lär dig mer om vilka alternativ som finns, så att du kan ta aktiva beslut och må så bra som möjligt.

Besök Spridd bröstcancer och du
Patient & Hälsa

Rörelse.se

Även om reumatiska sjukdomar i de flesta fall inte går att bota, går det att göra mycket själv för att påverka sitt mående. Med hjälp av en kombination av läkemedel, sjukgymnastik, arbetsterapi, egen träning och rätt kost har man goda chanser att dämpa inflammationen, sakta ner ledernas nedbrytning och lindra smärtan.

Besök rörelse.se
Flicka blåser frön från blomma

Lunginflammation.se

Lunginflammation är en infektion i luftvägarna som kan komma helt plötsligt. Orsaken kan både vara virus och/eller bakterier. När det rör sig om bakterier är pneumokocker i särklass vanligast. Mest utsatta är små barn och äldre. Webbplatsen informerar om symptom, orsaker och behandling. Här kan du även enkelt hitta din närmaste vaccinatör i Sverige.

Besök Lunginflammation.se

Blödarsjukaguiden.se

Förr i tiden innebar diagnosen blödarsjuka att man var tvungen att avstå från många vardagliga aktiviteter. Här kan du som patient, anhörig eller intresserad lära dig mer om blödarsjuka. Fakta varvas med information om behandling och tips för att leva ett gott liv med sin sjukdom i vardagen.

Besök Blödarsjukaguiden
Blödarsjukaguiden.se