Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
virus
Patient & Hälsa

Pfizers vaccin mot covid-19

Har du frågor om Pfizers och BioNTechs vaccin? Eller vill du veta mer om Pfizers arbete med att bekämpa covid-19? På den här sidan hittar du information om vart du kan vända dig samt kontaktuppgifter. Här finns även frågor och svar om coronavaccin, fakta och de senaste nyheterna.

Till vår information

Snabblänkar

An Accord for a Healthier World
Innovation & samarbete

An Accord for a Healthier World

Pfizer lanserar nu “An Accord for a Healthier World” för att minska ojämlikheter i hälsa i världen.

Läs mer
Jonas Ålebring medicinsk direktör Pfizer Sverige
Om Pfizer

Jonas Ålebring ny medicinsk direktör på Pfizer i Sverige

Jonas Ålebring leder sedan september 2021 Pfizers medicinska avdelning i Sverige.

Läs artikeln

Vaccin mot covid-19

Mikael Dolsten - global forskningschef på Pfizer

Svenske Mikael Dolsten är global forskningschef på Pfizer och har lett utvecklingen av många nya läkemedel och vacciner. Här berättar han om hur lärdomarna från att ta fram ett vaccin mot covid-19 på rekordtid nu appliceras inom andra områden.

Malin Parkler, vd Pfizer Sverige

Malin Parkler, VD på Pfizer i Sverige i Digitala influencer-podden

I det här avsnittet av Digitala Influencerpodden berättar Malin Parkler om det enorma arbete som låg bakom utvecklingen av ett vaccin mot covid-19, om vikten av att dela data i realtid samt delar tankar om hur patienten kan bli mer delaktig i vården.

Lyssna på avsnittet här

 

Fler nyheter

Utdelning av stipendiet till Nanna Svarts minne, från vänster, Peter Larsson, Pfizer, Helena d'Elia, stipendiat, Lotta Håkansson, Reumatikerförbundet
Innovation & samarbete

Pris för patientnära forskning om axial spondylartrit

2022-09-15

Redan 2008 började Helena Forsblad d’Elia att engagera forskningspartners för att få ett tydligt patientperspektiv i sina studier. Genom sin patientnära forskning bidrar hon på ett betydande sätt till att många människor med reumatisk sjukdom får en förbättrad livskvalitet. Nu belönas hon med Reumatikerförbundets och Pfizers stipendium på 150 000 kronor.

Läs mer
Almedalen 2022
Innovation & samarbete

Efter pandemin – hur är vården bättre rustad för nästa kris?

2022-07-07

Ta chansen att se ett av Almedalens viktigaste seminarier i efterhand. Pfizers vd Malin Parkler diskuterar de viktigaste lärdomarna från pandemin och vad vi måste fokusera på inför hösten för att patienter ska få rätt information och rätt läkemedel när covid 19-pandemin nu går in i en ny fas, tillsammans med professor Hans Hjelmqvist, Acko Ankarberg Johansson och Sofia Amloh från socialutskottet, samt Emma Spak, enhetschef på SKR. 

Läs mer
SNS webinarium
Innovation & samarbete

Vad kan Sverige göra i kampen mot antibiotikaresistens?

2022-06-09

Se SNS webinarium där bland andra Malin Parkler, VD, Pfizer Sverige, medverkar i diskussionen om vad som kan och måste göras i kampen mot antibiotikaresistens. 

Läs mer

Från idé till patientnytta

Kvinna läser av data på skärm

Se vägen från idé till läkemedel

Vi arbetar hela tiden för att kunna ta fram läkemedel där det saknas bra behandling eller där det finns behov av nya, förbättrade alternativ.

Men forskning kräver resurser och tålamod. De kan ta över 10 år att utveckla ett nytt läkemedel, och det är bara en bråkdel av alla projekt som når hela vägen fram till patienten. Här kan du se alla steg från att en forskare får en idé till att ett läkemedel kan komma till nytta för de människor som behöver dem.

Se hela resan
Gröna blad

Bättre hälsa i hela världen

På Pfizer tycker vi att alla ska ha möjlighet att få bra vård, oavsett vilken del av världen de bor i. Vi använder vår kompetens, kunskap och resurser för att göra mediciner och sjukvård mer tillgängliga.

Läs mer
Kvinnor samtalar i röda fåtöljer

Pfizer idag

Pfizer är ett av världens största läkemedelsföretag, och vår stora drivkraft är att hjälpa människor till ett friskare och längre liv. Det gör vi genom att forska fram och tillverka nya läkemedel.

Läs mer
Gammalt apotek

Pfizers historia

Pfizer grundades för mer än 150 år sedan av två tyska kusiner, Carl Pfizer och Carl Erhart, som emigrerade till USA. Från 1950-talet och framåt började Pfizer expandera internationellt.

Läs mer