Kontakta ossWebbsida för vårdenPressrumJobba hos ossKontakta oss
Innovation,
​​​​​​​samarbete och engagemang för bättre hälsa 
HemInnovation & samarbeteInnovation, samarbete och engagemang för bättre hälsa

Innovation & samarbete

Vår förmåga till innovation är drivkraften för att upptäcka nya behandlingar. För att hjälpa patienter idag och i framtiden har vi ett omfattande forskningsprogram med målet att leverera nyskapande mediciner och vacciner, och kanske till och med botemedel, till patienter med stora medicinska behov.

Vi samarbetar med universitet, vårdgivare, myndigheter, ideella organisationer, bioteknikbolag, teknologibolag och patienter för att hitta nya angreppssätt på allvarliga hälsoproblem. Vi tar på oss de stora riskerna och de långa tidsperspektiven som är förknippade med biomedicinsk innovation. Inspirerade av patienter och deras ouppfyllda medicinska behov arbetar vi för att utnyttja potentialen hos lovande ny vetenskap, som åstadkommit saker som man knappt kunde ana för bara tio år sedan. Gårdagens science fiction är dagens science.

Vi tror att samarbete med andra som intresserar sig för medicin och hälsa bidrar till bättre resultat för patienter, vårdgivare och hälsovårdssystem. Vi arbetar i samverkan för att utveckla lösningar för att förebygga, lindra och bota sjukdomar, och hålla människor friska i alla skeden av livet. I detta ingår att upptäcka och utveckla värdefulla behandlingar och att arbeta tillsammans för att öka tillgängligheten till viktiga läkemedel för de människor som behöver dem.

Vi vill ge människor möjligheten att leva ett friskare liv. Det startar med upptäckten och utvecklingen av nya behandlingar, men inkluderar också en vision om kvalitativ hälso- och sjukvård för patienter. Tillgången till vård och behandling är väsentlig för folkhälsan. Vi tillverkar över 600 läkemedel – behandlingar som har bidragit till en påtaglig global minskning av dödliga sjukdomar som cancer och hjärtsjukdomar, och behandlingar som hjälper människor hantera depression, sluta röka, få bättre livskvalitet och funktionsförmåga trots reumatisk sjukdom, och att leva ett produktivt liv trots schizofreni. Våra vacciner räddar liv, främst bland de allra yngsta och de allra äldsta. Genom att uppnå våra mål om att göra våra behandlingar mer tillgängliga och förbättra den globala hälsan bidrar vi till en rad insatser för folkhälsan.

Våra behandlingsområden

Tillsammans med våra forskningspartners använder vi den senaste vetenskapen och teknologin för att upptäcka nya behandlingar, både för sjukdomar som cancer samt sällsynta sjukdomar som hemofili.

Läs mer här

Innovation & samarbete

  • Tidig forskning
  • Kliniska prövningar
  • Samarbete med startups
  • Samarbete med patientföreningar

Innovation & samarbete

Efter pandemin – hur är vården bättre rustad för nästa kris?

Ta chansen att se ett av Almedalens viktigaste seminarier i efterhand. Pfizers vd Malin Parkler diskuterar de viktigaste lärdomarna från pandemin och vad vi måste fokusera på inför hösten för att patienter ska få rätt information och rätt läkemedel när…

Läs mer
Innovation & samarbeteVad kan Sverige göra i kampen mot antibiotikaresistens?

Se SNS webinarium där bland andra Malin Parkler, VD, Pfizer Sverige, medverkar i diskussionen om vad som kan och måste göras i kampen mot antibiotikaresistens. 

Innovation & samarbetePfizers engagemang i Almedalen

Pfizer bidrar med hundra miljoner amerikanska dollar till nystartade AMR Action Fund för att möta det stora globala behovet av nya antibiotika på grund av den snabba ökningen av antibiotikaresistenta infektioner.

Fler artiklarFler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.