För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
Innovation,
​​​​​​​samarbete och engagemang för bättre hälsa 
HemInnovation & samarbeteInnovation, samarbete och engagemang för bättre hälsa

Innovation & samarbete

Vår förmåga till innovation är drivkraften för att upptäcka nya behandlingar. För att hjälpa patienter idag och i framtiden har vi ett omfattande forskningsprogram med målet att leverera nyskapande mediciner och vacciner, och kanske till och med botemedel, till patienter med stora medicinska behov.

Vi samarbetar med universitet, vårdgivare, myndigheter, ideella organisationer, bioteknikbolag, teknologibolag och patienter för att hitta nya angreppssätt på allvarliga hälsoproblem. Vi tar på oss de stora riskerna och de långa tidsperspektiven som är förknippade med biomedicinsk innovation. Inspirerade av patienter och deras ouppfyllda medicinska behov arbetar vi för att utnyttja potentialen hos lovande ny vetenskap, som åstadkommit saker som man knappt kunde ana för bara tio år sedan. Gårdagens science fiction är dagens science.

Vi tror att samarbete med andra som intresserar sig för medicin och hälsa bidrar till bättre resultat för patienter, vårdgivare och hälsovårdssystem. Vi arbetar i samverkan för att utveckla lösningar för att förebygga, lindra och bota sjukdomar, och hålla människor friska i alla skeden av livet. I detta ingår att upptäcka och utveckla värdefulla behandlingar och att arbeta tillsammans för att öka tillgängligheten till viktiga läkemedel för de människor som behöver dem.

Vi vill ge människor möjligheten att leva ett friskare liv. Det startar med upptäckten och utvecklingen av nya behandlingar, men inkluderar också en vision om kvalitativ hälso- och sjukvård för patienter. Tillgången till vård och behandling är väsentlig för folkhälsan. Vi tillverkar över 600 läkemedel – behandlingar som har bidragit till en påtaglig global minskning av dödliga sjukdomar som cancer och hjärtsjukdomar, och behandlingar som hjälper människor hantera depression, sluta röka, få bättre livskvalitet och funktionsförmåga trots reumatisk sjukdom, och att leva ett produktivt liv trots schizofreni. Våra vacciner räddar liv, främst bland de allra yngsta och de allra äldsta. Genom att uppnå våra mål om att göra våra behandlingar mer tillgängliga och förbättra den globala hälsan bidrar vi till en rad insatser för folkhälsan.

Våra behandlingsområden

Tillsammans med våra forskningspartners använder vi den senaste vetenskapen och teknologin för att upptäcka nya behandlingar, både för sjukdomar som cancer samt sällsynta sjukdomar som hemofili.

Läs mer här

Innovation & samarbete

  • Tidig forskning
  • Kliniska prövningar
  • Samarbete med startups
  • Samarbete med patientföreningar
Involvera patienter i läkemedelsutvecklingen

När vi planerar våra studier är det viktigt för oss att ha med patienter i hela processen så att vi kan utveckla läkemedel som är relevanta för patienterna och deras behov.

Här berättar vi mer om hur Pfizer jobbar med kliniska prövningar i Sverige.

Senaste nytt inom Innovation & samarbete

Fler artiklarFler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.