För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
Kliniska
​​​​​​​prövningar 
HemInnovation & samarbeteKliniska prövningar

Kliniska prövningar

Kliniska studier är en viktig del av verksamheten på Pfizer, och Sverige är ett viktigt land att utföra kliniska läkemedelsprövningar i.


Faktum är att svenska kliniker deltar i cirka en fjärdedel av Pfizers globala, kliniska forskningsprogram. Det innebär att många patienter i Sverige kan få tillgång till nya behandlingsmetoder, samtidigt som forskare och sjukvårdspersonal i Sverige tidigt får erfarenhet av de nya behandlingarna.

Samverka med oss

Vi söker kliniker som kan hjälpa oss att forska fram nya läkemedel, så att de kan komma till nytta för patienter.

Är du verksam inom vården eller på en forskningsklinik, och vill veta mer om våra kliniska prövningar? Tveka inte att kontakta oss.

Jonas Venge
Site Oversight and Operational Relationship Lead

Kontakta Jonas

Partnerskap


För att läkemedelsprövningar ska förläggas i Sverige behövs engagerade kliniker som kan göra studier snabbt, rekrytera många patienter och samtidigt hålla högsta kvalitet. Pfizer bygger upp ett strategiskt globalt nätverk av sådana prövningskliniker, som certifieras av Pfizer. De kallas INSPIRE-kliniker. INSPIRE står för Investigator Network Site Partnership for Research Excellence.
 
Det finns idag ca 200 INSPIRE-kliniker runt om i världen och tre av dem ligger i Sverige (Stockholm och Göteborg). Antalet växer och i Sverige är målet att fördubbla antalet inom ett par år.
För kliniken innebär programmet många fördelar. Förutom ökade möjligheter att få delta i kliniska studier, erbjuder partnerskapet med Pfizer bland annat utbildning och kunskap, djupare insikt i vår pipeline och en direktkontakt inom Pfizer för frågor relaterade till kliniska prövningar.
För Pfizer innebär INSPIRE att vi etablerar relationer till kliniker med hög kvalitet, som vi försöker förlägga så mycket som möjligt av vår kliniska forskning till. På så vis är vi säkra på att vi samarbetar med de bästa, när vi utvecklar nya behandlingar som kan bidra till ett längre, friskare och bättre liv för människor.

Innovation & samarbete

  • Innovation, samarbete och engagemang för bättre hälsa
  • Tidig forskning
  • Samarbete med patientföreningar
  • Samarbete med startups
Involvera patienter i läkemedelsutvecklingen

När vi planerar våra studier är det viktigt för oss att ha med patienter i hela processen så att vi kan utveckla läkemedel som är relevanta för patienterna och deras behov.

Här berättar vi mer om hur Pfizer jobbar med kliniska prövningar i Sverige.

Senaste nytt inom Innovation & samarbete

Fler artiklarFler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.