Kontakta ossWebbsida för vårdenPressrumJobba hos ossKontakta oss
Kliniska
​​​​​​​prövningar 
HemInnovation & samarbeteKliniska prövningar

Kliniska prövningar

Kliniska studier är en viktig del av verksamheten på Pfizer, och Sverige är ett viktigt land att utföra kliniska läkemedelsprövningar i.


Faktum är att svenska kliniker deltar i cirka en fjärdedel av Pfizers globala, kliniska forskningsprogram. Det innebär att många patienter i Sverige kan få tillgång till nya behandlingsmetoder, samtidigt som forskare och sjukvårdspersonal i Sverige tidigt får erfarenhet av de nya behandlingarna.

Samverka med oss

Vi söker kliniker som kan hjälpa oss att forska fram nya läkemedel, så att de kan komma till nytta för patienter.

Är du verksam inom vården eller på en forskningsklinik, och vill veta mer om våra kliniska prövningar? Tveka inte att kontakta oss.

Jonas Venge
Site Oversight and Operational Relationship Lead

Kontakta Jonas

Partnerskap


För att läkemedelsprövningar ska förläggas i Sverige behövs engagerade kliniker som kan göra studier snabbt, rekrytera många patienter och samtidigt hålla högsta kvalitet. Pfizer bygger upp ett strategiskt globalt nätverk av sådana prövningskliniker, som certifieras av Pfizer. De kallas INSPIRE-kliniker. INSPIRE står för Investigator Network Site Partnership for Research Excellence.
 
Det finns idag ca 200 INSPIRE-kliniker runt om i världen och tre av dem ligger i Sverige (Stockholm och Göteborg). Antalet växer och i Sverige är målet att fördubbla antalet inom ett par år.
För kliniken innebär programmet många fördelar. Förutom ökade möjligheter att få delta i kliniska studier, erbjuder partnerskapet med Pfizer bland annat utbildning och kunskap, djupare insikt i vår pipeline och en direktkontakt inom Pfizer för frågor relaterade till kliniska prövningar.
För Pfizer innebär INSPIRE att vi etablerar relationer till kliniker med hög kvalitet, som vi försöker förlägga så mycket som möjligt av vår kliniska forskning till. På så vis är vi säkra på att vi samarbetar med de bästa, när vi utvecklar nya behandlingar som kan bidra till ett längre, friskare och bättre liv för människor.

Innovation & samarbete

  • Innovation, samarbete och engagemang för bättre hälsa
  • Tidig forskning
  • Samarbete med patientföreningar
  • Samarbete med startups

Innovation & samarbete

Efter pandemin – hur är vården bättre rustad för nästa kris?

Ta chansen att se ett av Almedalens viktigaste seminarier i efterhand. Pfizers vd Malin Parkler diskuterar de viktigaste lärdomarna från pandemin och vad vi måste fokusera på inför hösten för att patienter ska få rätt information och rätt läkemedel när…

Läs mer
Innovation & samarbeteVad kan Sverige göra i kampen mot antibiotikaresistens?

Se SNS webinarium där bland andra Malin Parkler, VD, Pfizer Sverige, medverkar i diskussionen om vad som kan och måste göras i kampen mot antibiotikaresistens. 

Innovation & samarbetePfizers engagemang i Almedalen

Pfizer bidrar med hundra miljoner amerikanska dollar till nystartade AMR Action Fund för att möta det stora globala behovet av nya antibiotika på grund av den snabba ökningen av antibiotikaresistenta infektioner.

Fler artiklarFler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.