För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
Samarbete med startups 

Vår vision är enkel: Arbeta tillsammans och förbättra människors
​​​​​​​hälsa

HemInnovation & samarbeteSamarbete med startups

Innovation & samarbete

Samarbete med startups via Stockholm Healthcare Hub

 

Digitalisering och ny teknik spelar en avgörande roll för att utveckla hälso- och sjukvården. På Pfizer vill vi förbättra människors hälsa genom att stödja och driva innovationen inom särskilda områden.


Därför samarbetar vi med startups för att hjälpa dem växa och snabbare nå fler patienter och vårdgivare. Vårt samarbete går ut på att ge företagen tillgång till vårt nätverk och våra resurser.

Read this information in English

Kontakta oss

Vill du veta mer om Pfizers satsning på digital hälsa och våra samarbeten med startups? Tveka inte att kontakta oss.

Andreas Svensson

Digital Innovation Lead

Kontakta Andreas

Varför samarbeta med Pfizer?


Har du ett nystartat företag som arbetar med digital hälsa? Dra nytta av vår expertis i Stockholm Healthcare Hub för att testa er lösning, utveckla er produkt och få tillgång till Pfizers nätverk och kompetens. Att arbeta med Pfizer kan hjälpa ditt företag att växa och nå en större marknad.

Vår hubb är designad för att föra samman startups inom digital hälsa med Pfizers svenska och internationella nätverk. Hubben kan hjälpa företag och kliniker att implementera innovativ teknik, och hjälper dig att utveckla ditt företag, skala upp din produkt eller helt enkelt testa dess validitet.

Pfizer Healthcare Hub Stockholm

Pfizer Healthcare Hub Stockholm bidrar till ett globalt nätverk av hubbar som kan hitta, interagera med och stödja de startups som kan lösa patienters mest utmanande problem.

Hubben i Stockholm är den senaste i ett globalt nätverk, med hubbar i Stockholm, Helsingfors, London, Paris, Madrid, Rom, Freiburg, Bryssel, Rotterdam, Zurich, Berlin, Prag, Tel Aviv, Istanbul, Wien, Sydney och Tokyo. Våra kollegor letar hela tiden efter digitala startups i Sydamerika, Sydafrika och Asien.

Vi vet att startups utvecklar den teknik som kommer att utforma framtidens vård, och vi är glada över att vara en del av den digitala revolutionen. Vi hoppas att våra samarbeten med startups kommer att komplettera våra läkemedel med banbrytande teknik, och hjälpa oss att utveckla de bästa möjliga behandlingarna för patienter i hela världen.

Vad letar vi efter?

Eftersom teknik spelar en viktig roll för att utveckla och förbättra vården, vill vi stödja och driva innovationen inom våra särskilda behandlingsområden.
Vi letar efter digitala idéer som kan förbättra tillgången till vård och nå bästa möjliga resultat för patienter i Sverige. Dessutom arbetar vi med vårdpersonal, patienter och patientorganisationer, för att få reda på vilka behov som finns. När vi arbetar nära patienter och vårdgivare, kan vi göra vården mer patientcentrerad.

Vi letar efter innovativa lösningar och idéer inom
 • Kunskap och information om sjukdomar

 • Tidig upptäckt och bättre diagnos

 • Följsamhet

 • Möjligheter för patienter att rapportera in och följa resultat av sin behandling

Vi strävar efter att skapa förutsättningar för bättre behandlingsresultat inom följande områden:
 • Hjärt- och kärlsjukdomar

 • Endokrina sjukdomar

 • Inflammation

 • Sällsynta sjukdomar

 • Onkologi

 • Vacciner

 • Klinisk forskning

Samarbete

Alex Therapeutics och Pfizer samarbetar om digital behandling

John Drakenberg Renander, VD för Alex Therapeutics, är glad över möjligheten att skala upp företagets nya behandlingar.

Pfizer och det Stockholmsbaserade företaget Alex Therapeutics har startat ett samarbete kring evidensbaserad, kliniskt validerad och individanpassad digital behandling.


Läs mer
​​​​​​Agera nu för att undvika nästa stora folkhälsokris

Först ut att ta del av mentorskapsprogrammet är medicinteknikföretaget MediTuner AB och deras lösning AsthmaTuner.


Läs mer

Innovation & samarbete

 • Innovation, samarbete och engagemang för bättre hälsa
 • Tidig forskning
 • Kliniska prövningar
 • Samarbete med patientföreningar
Involvera patienter i läkemedelsutvecklingen

När vi planerar våra studier är det viktigt för oss att ha med patienter i hela processen så att vi kan utveckla läkemedel som är relevanta för patienterna och deras behov.

Här berättar vi mer om hur Pfizer jobbar med kliniska prövningar i Sverige.

Senaste nytt inom Innovation & samarbete

Fler artiklarFler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.