Samarbete med startups via Stockholm Healthcare Hub

Digitalisering och ny teknik spelar en avgörande roll för att utveckla hälso- och sjukvården. På Pfizer vill vi förbättra människors hälsa genom att stödja och driva innovationen inom särskilda områden.

Därför samarbetar vi med startups för att hjälpa dem växa och snabbare nå fler patienter och vårdgivare. Vårt samarbete går ut på att ge företagen tillgång till vårt nätverk och våra resurser.

Varför samarbeta med Pfizer?

Har du ett nystartat företag som arbetar med digital hälsa? Dra nytta av vår expertis i Stockholm Healthcare Hub för att testa er lösning, utveckla er produkt och få tillgång till Pfizers nätverk och kompetens. Att arbeta med Pfizer kan hjälpa ditt företag att växa och nå en större marknad.

Vår hubb är designad för att föra samman startups inom digital hälsa med Pfizers svenska och internationella nätverk. Hubben kan hjälpa företag och kliniker att implementera innovativ teknik, och hjälper dig att utveckla ditt företag, skala upp din produkt eller helt enkelt testa dess validitet.


Vår vision är enkel:
Arbeta tillsammans och förbättra människors hälsa


Pfizer Healthcare Hub Stockholm

Pfizer Healthcare Hub Stockholm bidrar till ett globalt nätverk av hubbar som kan hitta, interagera med och stödja de startups som kan lösa patienters mest utmanande problem.

value proposition

Hubben i Stockholm är den senaste i ett globalt nätverk, med hubbar i Stockholm, Helsingfors, London, Paris, Madrid, Rom, Freiburg, Bryssel, Rotterdam, Zurich, Berlin, Prag, Tel Aviv, Istanbul, Wien, Sydney och Tokyo. Våra kollegor letar hela tiden efter digitala startups i Sydamerika, Sydafrika och Asien.

Vi vet att startups utvecklar den teknik som kommer att utforma framtidens vård, och vi är glada över att vara en del av den digitala revolutionen. Vi hoppas att våra samarbeten med startups kommer att komplettera våra läkemedel med banbrytande teknik, och hjälpa oss att utveckla de bästa möjliga behandlingarna för patienter i hela världen.


Vad letar vi efter?

Eftersom teknik spelar en viktig roll för att utveckla och förbättra vården, vill vi stödja och driva innovationen inom våra särskilda behandlingsområden.

Vi letar efter digitala idéer som kan förbättra tillgången till vård och nå bästa möjliga resultat för patienter i Sverige. Dessutom arbetar vi med vårdpersonal, patienter och patientorganisationer, för att få reda på vilka behov som finns. När vi arbetar nära patienter och vårdgivare, kan vi göra vården mer patientcentrerad.

Vi letar efter innovativa lösningar och idéer inom

 • Kunskap och information om sjukdomar
 • Tidig upptäckt och bättre diagnos
 • Följsamhet
 • Möjligheter för patienter att rapportera in och följa resultat av sin behandling

Vi strävar efter att skapa förutsättningar för bättre behandlingsresultat inom följande områden:

 • Hjärt- och kärlsjukdomar
 • Endokrina sjukdomar
 • Inflammation
 • Sällsynta sjukdomar
 • Onkologi
 • Vacciner
 • Klinisk forskning

SAMARBETE

Alex Therapeutics och Pfizer samarbetar om digital behandling

John Drakenberg Renander, VD för Alex Therapeutics, är glad över möjligheten att skala upp företagets nya behandlingar.

Pfizer och det Stockholmsbaserade företaget Alex Therapeutics har startat ett samarbete kring evidensbaserad, kliniskt validerad och individanpassad digital behandling.

Läs mer
John Drakenberg Renander, VD för Alex Therapeutics

Samarbete

kvinna med headset

AsthmaTuner först att delta i life science-mentorskapsprogram

Först ut att ta del av mentorskapsprogrammet är medicinteknikföretaget MediTuner AB och deras lösning AsthmaTuner.

Läs mer