För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
HemOm PfizerAktuelltNyheter175 år av medicinska genombrott

175 år av medicinska genombrott

Om Pfizer

2024-06-11

I 175 år har Pfizer varit en pålitlig partner till hälso- och sjukvården och patienter världen över. Vår stora drivkraft är att hjälpa människor till ett friskare och längre liv. Det gör vi genom att forska fram och tillverka läkemedel och vacciner för att förebygga, behandla och bota några av världens mest utmanande tillstånd och sjukdomar. Våra produkter har hjälpt miljarder människor världen över.

I Sverige är Pfizer en av de största leverantörerna av läkemedel och vacciner till patienter och hälso- och sjukvården. Vi har också ett starkt engagemang inom forskning och utveckling i Sverige med flera forskningssamarbeten med akademiska institutioner och mindre biotechföretag. Att svensk hälso- och sjukvårdspersonal deltar i Pfizers globala forskningsprogram, ger patienter i Sverige möjlighet att prova nya behandlingsmetoder och ger vården tidig erfarenhet av kommande läkemedel och vacciner. Dessutom bidrar Pfizer till Sveriges ekonomi genom tillverkning och nettoexport av läkemedel och vacciner från vår bioteknologiska tillverkningsenhet i Strängnäs.

Fokus för vår globala forskning och utveckling ligger inom områden där det finns ett stort behov av behandlingsalternativ, såsom cancer, infektionssjukdomar, inflammatoriska sjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar samt sällsynta sjukdomar. 

Världen har förändrats mycket under de senaste 175 åren. Lika stolta som vi är över vad vi har åstadkommit, är vi ännu mer förväntansfulla kring framtidens möjligheter – över vilka sjukdomar som vi kommer att kunna behandla eller till och med bota. Vi har siktet inställt på många områden, men framför allt cancer, som kräver 10 miljoner liv per år världen över.  Vårt mål är att fördubbla överlevnaden till år 2040 inom många av världens dödligaste cancerformer. Vi ser också fram emot att utnyttja nya teknologier och artificiell intelligens som kan leda till snabbare processer, förbättrad precision och effektivitet i behandlingarna.

Vi är glada att vi haft möjlighet att bidra till att skapa en så hälsosam befolkning som möjligt genom åren. Faktum är att Pfizer nådde mer än 1,3 miljarder människor med våra mediciner och vacciner förra året – det är ungefär var sjätte människa på jorden!

Här är några nedslag i vår historia:
Företagsnyheter

Våra senaste artiklar

Se fler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.