För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
HemOm PfizerAktuelltNyheterEn viktig pusselbit i hållbarhetsarbetetEn viktig pusselbit i hållbarhetsarbetetOm Pfizer

2023-09-01

Elin Westerberg arbetar som platschef på Solör Bioenergi Strängnäs, som arbetar med förnybar energi baserad på trädbränslen och är en viktig strategisk partner för Pfizers hållbarhetsarbete. Företaget levererar ånga, värme och el till Pfizers bioteknikanläggning i Strängnäs och återanvänder slam och vatten från anläggningen. Elin Westerberg

Platschef, Solör Bioenergi Strängnäs med ansvar för fjärrvärme och produktion på samtliga anläggningar och distributionsnätet i Strängnäs

Om Solör Bioenergi Strängnäs

Solör Bioenergi Strängnäs ingår i Solör Bioenergy Group. Bolaget verkar primärt i Sverige och Norge, där det producerar och distribuerar fjärrvärme, ånga och el till bostäder, företag, offentliga verksamheter och industrier.

Verksamheten omfattar även energiåtervinning av impregnerat trä och produktion av biobränsle.

– Vi framställer förnybar energi genom att elda bränslet som vi tar in i våra pannor. Den värme som bildas genom förbränningsprocessen värmer upp vatten och genom den tillverkar vi ånga, värme och el som vi levererar till Pfizer, förklarar platschefen Elin Westerberg.

Ny värme från återvunnet slam

Samarbetet innebär även att Solör Bioenergi återanvänder slam och vatten från Pfizers tillverkning.

– En del av vår bränslebas kommer från utvattnat slam i Pfizers tillverkning. Vi tar hand om och förbränner slammet, och då bildas ny värme. Vi levererar även ånga till Pfizer. När den ånga som behövs för tillverkningen har framställts och kondenserat till vatten, tar vi tillbaka vattnet till oss och återanvänder för ny ånga. Det gör att vi kan ta hand om resurser, som bränsle och kemikalier, på ett smart sätt, säger hon.

Målet för energiproduktionen är att ha en fossilfri produktion under normala driftförhållanden.

– Det betyder att vi ska investera bort fossila bränslen och kontinuerligt förbättra effektiviteten i våra biobränslebaserade anläggningar. Vi väljer aktivt bort importberoende energiproduktion och använder förnybara källor lokalt och i Sverige. Det är vårt sätt att bidra till att skapa trygga och självförsörjande samhällen, avslutar Elin Westerberg.

Hållbarhet

Våra senaste artiklar

Se fler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.