För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
HemOm PfizerAktuelltNyheterFriskare Liv – för hälsa och gemenskap

Friskare Liv – för hälsa och gemenskap   

Om Pfizer

2024-04-03

Samtidigt som våra läkemedel skapar värden för människors individuella hälsa och välfärd vill Pfizer att medarbetarna ska må så bra som möjligt. Den interna arbetsgruppen Friskare Liv, som bidrar till företagets friskvårdsarbete, är en viktig del i ett hållbart arbetsliv. 

Helena Wicktor

Roll: Medical Affairs Review and Approval Expert

  • Biomedicinare från Uppsala Universitet 

  • Jobbat på Pfizer sedan augusti 2022 

  • Brinner för hälsa och friskvård och har varit engagerad i friskvårdsgrupp även på tidigare arbetsplats 

Som företag har Pfizer ett stort ansvar för social hållbarhet; att skapa en välmående kultur där företagets medarbetare får möjlighet till en hälsosam och stimulerande arbetsplats.  
 
Under 2023 hade Pfizer stort fokus på att erbjuda en bredd av aktiviteter för att nå ut till så många medarbetare som möjligt och uppmuntra till nyttjandet av friskvårdsbidraget.  
 
– En verksamhet är aldrig starkare än sina medarbetare, och anställda som mår bra levererar fina resultat, det är tydligt. Ett sätt att främja hälsa är att företaget bjuder in till en mångfald av aktiviteter för kropp och själ. Det ska finnas något för alla, säger Helena Wicktor, som leder Friskare Liv, Pfizers friskvårdsgrupp för medarbetarna. 
 
Bland aktiviteterna erbjuds bland annat utvalda föreläsningar av externa personer och interna kollegor, som delar med sig av områden och teman de har särskild kunskap om.   
  
– Våren 2023 höll till exempel en forskande kollega en föreläsning om kardiorespiratorisk kondition, eller aerob kondition som det också kallas, som handlade om prestationsförmåga under fysisk aktivitet. Det var både intressant och uppskattat, berättar Helena Wicktor.  
 
Under 2023 fanns även aktiviteter såsom yoga, löpning, mindfulness och till och med en sticklingbytardag på schemat – vilken blev en stor succé.    
 
Syftet med Friskare Liv är att skapa en hälsosam arbetsmiljö där människor möts och trivs både på och utanför arbetsplatsen. Även kollegor från Pfizers bioteknikanläggning i Strängnäs bjuds in till vissa aktiviteter, vilket Helena Wicktor ser som en möjlighet till synergier mellan interna enheter. För fältbaserade kollegor arrangeras aktiviteter online. 
 
– Med Friskare Liv skapas inte bara en sundare arbetsmiljö, utan också en starkare gemenskap. Gruppens devis är att skapa mer liv till åren. Jag har lärt känna människor inom Pfizer som jag i min yrkesroll normalt inte arbetar med. Att det byggs små broar kollegor emellan är en bra grund för ett hållbart arbetsliv, avslutar Helena Wicktor.  
 

Hållbarhet

Våra senaste artiklar

Se fler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.