För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
HemOm PfizerAktuelltNyheterI hållbarhetsarbetet är det grönt fokus och långsiktiga investeringar som gäller

”I hållbarhetsarbetet är det grönt fokus och långsiktiga investeringar som gäller”

Om Pfizer

2024-04-03

Johan Carlsson, platschef för Pfizers bioteknikanläggning i Strängnäs, ser att verksamheten får ett allt större erkännande för sina insatser inom hållbarhet. Det är tydligt att de ligger i framkant i Pfizers globala tillverkningsnätverk – en bekräftelse som har stärkts ytterligare under det senaste året. 

Johan Carlsson

Roll: Arbetar sdan 2022 som platschef för bioteknikanläggningen i Strängnäs. Var tidigare Director Supply Chain på anläggningen och kommer tidigare från ledande befattningar på AstraZeneca. 

– Att arbeta med hållbarhet är inget vi slår av och på under ett år, utan det är grönt fokus och investeringar under längre tid som gäller. Den bekräftelse vi får från kollegor och samarbetspartners är ett resultat av att våra medarbetare är stolta över det arbete vi gör och själva gärna berättar om det, säger Johan Carlsson. 
Under de senaste åren har anläggningen blivit bättre på att integrera hållbarhet i den löpande verksamheten. Startas ett nytt projekt, säkras hållbarhetsaspekten upp; handlar till exempel insatsen om teknisk utrustning ska energibesparingen följas upp. 
 
– Genom att integrera hållbarhetsaspekter har vi blivit bättre på att ha ett grönt fokus även i projekt som initialt inte ser ut som de skulle kunna ha en minskad miljöpåverkan, förklarar Johan Carlsson. 
 
Sedan 2009 har Pfizer i Strängnäs investerat mer än 2,5 miljarder kronor i strategiska och kapacitetshöjande initiativ. I dagsläget investeras 250 miljoner kronor i en utbyggnation som ytterligare spetsar till verksamheten och ökar effektiviteten. 
 
– I det stora hela handlar utvecklingen om att bryta ut ett process-steg och säkra att steget kan göras parallellt med den övriga produktionen, vilket frigör mer tillgänglig tid i anläggningen. På så vis kan vi öka vår effektivitet och kvalitativt producera ännu större volymer än året innan, säger Johan Carlsson. 
 
Utöver ett stort fokus på jämställdhet och mångfald, med en jämn könsfördelning, har verksamheten under 2023 arbetat aktivt med social hållbarhet, bland annat för att öka den psykologiska tryggheten på arbetsplatsen. 
 
– Hos oss ska alla våga säga vad de tycker och känna att de får respekt från alla, oavsett nivå. Hur trygga våra medarbetare faktiskt känner sig mäts som en del i vår medarbetarenkät som visade all-time-high i januari, säger Johan Carlsson. 
 
En sak som också är viktig för bioteknikanläggningen i Strängnäs, för att säkerställa öppenhet kring verksamheten, är att engagera sig i lokalsamhället. 
 
– Vi har under det senaste året tagit kliv framåt och blivit mer aktiva i det lokala näringslivet genom att bjuda in till näringslivslunch och frukost, d.v.s. aktiviteter där vi diskuterar gemensamma frågor för Strängnäs företagare. Jag har även föreläst hos organisationer som Rotary. Vi försöker också till stor del använda oss av lokala entreprenörer i våra projekt. Det som är bra för Pfizer är bra för Strängnäs! säger Johan Carlsson.  

Hållbarhet

Våra senaste artiklar

Se fler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.