För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
HemOm PfizerAktuelltNyheterJohan Carlsson ny platschef på Pfizers bioteknikanläggning i SträngnäsJohan Carlsson ny platschef på Pfizers bioteknikanläggning i SträngnäsOm Pfizer

2022-11-03

Johan Carlsson tillträdde som ny platschef för Pfizers bioteknologiska tillverkningsanläggning i Strängnäs den 1 september. Johan har lång erfarenhet från högteknologisk tillverkning av biologiska läkemedel, senast som chef för Supply Chain på anläggningen i Strängnäs.

Johan har 18 års erfarenhet från läkemedelsindustrin. Innan han började på Pfizer som chef för Supply Chain-funktionen har han haft ledande befattningar på Astra Zeneca i Södertälje inom både produktion och globala funktioner. Johan har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från KTH.

I Strängnäs har Pfizer en av Sveriges största bioteknikanläggningar för kommersiell produktion av läkemedelssubstanser och vaccin. Det är en högautomatiserad produktionsanläggning med en innovativ plattformsteknologi vilket ger flexibilitet som är nödvändig för att på ett effektivt och kvalitetssäkrat sätt tillverka flera olika produkter i samma anläggning.

Utöver en investering på cirka en och en halv miljard kronor inför öppningen av multiproduktionsanläggningen 2009 har Pfizer genomfört flera ytterligare investeringar på över en halv miljard kronor för att utöka produktionskapaciteten och möjliggöra produktion av fler produkter. Förutom tillverkning av Pfizers produkter är anläggningen kontraktstillverkare för ett annat läkemedelsföretag.

- Vår verksamhet i Strängnäs har utvecklats enormt de senaste åren, med bland annat fördubblad produktionskapacitet och växande personalstyrka. Mitt mål är att fortsätta utveckla verksamheten och bygga kompetens för framtida möjligheter, både för befintliga som eventuella nya produkter. Det är glädjande att Sverige är konkurrenskraftigt i avancerad tillverkning som bioteknik, en tillverkningssektor som är av stor vikt för Sveriges export idag och i framtiden, säger Johan Carlsson.

I bioteknikanläggningen tillverkas idag aktiv substans för tillväxthormon,  tillväxthämmare mot akromegali och läkemedel för att förebygga blodpropp samt meningokockvaccin med export till hela världen. Man är också kontraktstillverkare av aktiv substans för ett annat läkemedelsföretag.

 
 
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.