För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
HemOm PfizerAktuelltNyheterKänner du till varningssignalerna för ...Känner du till varningssignalerna för hjärt- och kärlsjukdom? Riksförbundet HjärtLung visar vad du bör vetaPatient & Hälsa

2020-02-20

Hjärt- och kärlsjukdomar är den grupp sjukdomar som orsakar flest dödsfall i Sverige varje år.1  Därför är det otroligt viktigt att förebygga dem. Riksförbundet HjärtLung tog nyligen fram filmen ”Kroppens varningssignaler”, som Pfizer varit med och stöttat.


Att regelbundet lyssna på kroppens varningssignaler och ta pulsen kan göra stor skillnad för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. De flesta som har högt blodtryck märker inte ens av det, trots att det kan leda till allvarliga tillstånd och sjukdomar som hjärtsvikt, hjärtinfarkt, förmaksflimmer och stroke.

Budskapet i filmen ”Kroppens varningssignaler” är att uppmärksamma vikten av att leva hälsosamt och hålla koll på riskfaktorer som till exempel högt blodtryck, fysisk inaktivitet och rökning.

Filmen är producerad av Riksförbundet HjärtLung i samarbete med Pfizer och en rad andra företag inom hälso/sjukvårds- och läkemedelsbranchen. Medverkar i filmen gör Sven Wollter, Tilde Fröling och Michael Segerström.

Läs mer och se filmen här


Referenser:

1https://www.hjart-lung.se/vart-arbete/hjartemanaden/

Känn pulsen

Oregelbunden puls kan vara tecken på det som kallas hjärtflimmer eller förmaksflimmer. Det är den vanligaste rytmstörningen i hjärtat, och betydligt mer förekommande än man tidigare trott.

I Sverige beräknar man att närmare 100 000 personer är drabbade – utan att veta om det. Lär dig mer om förmaksflimmer här.

Se filmen
Hjärt - & Kärlsjukdomar

Relaterade artiklar

Värdet Av Läkemedel

Stor ökning av TBE och färre vaccinerades 2021

2021 var ett rekordår för TBE och antalet sjukdomsfall ökade med 95 procent.

Läs mer

Innovation & Samarbete

An Accord for a Healthier World - för att minska ojämlikheter i hälsa i världen

Pfizer lanserar nu “An Accord for a Healthier World”

Läs mer

Innovation & Samarbete

Helena Lindberg tilldelas Pfizers och SILFs stipendium för forskning om infektion på hjärtklaffarna

Helena Lindberg överläkare vid infektionskliniken i Halmstad får Pfizers och Svenska Infektionsläkarföreningen (SILFs) s

Läs mer

Se fler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.