För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
HemOm PfizerAktuelltNyheterPfizer och pride – så jobbar vi med ...Pfizer och pride – så jobbar vi med mångfald och inkluderingVärdet Av Läkemedel

2020-07-27

Den 31/7-2/8 hålls Pridefestivalen i Stockholm och i samband med detta vill vi på Pfizer passa på att uppmärksamma den viktiga frågan om HBTQ-rättigheter. Vi är mycket stolta över att mångfald och inkludering är frågor vi jobbar med året runt - och inte bara under Prideveckan.
 

För oss på Pfizer Sverige är arbetet med mångfald och inkludering något som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi tror fullt ut på att en inkluderande miljö där människor med varierande bakgrund vad gäller kön, ålder, etnicitet, religion, sexuell läggning och så mycket mer, bidrar till ökad förståelse, arbetsglädje och stolthet. Detta gäller dels oss själva som kollegor och våra samarbetspartners men även patienters behov, vilket alltid är vårt främsta fokus.

Så jobbar Pfizer Sverige för att inkludera och för att undvika diskriminering:

  • Vi har en intern arbetsgrupp, kallad Pfizer Paletten, som arbetar för att bredda förståelsen för hur viktigt ett öppet förhållningssätt till mångfald och inkluderande beteende är.

  • Vi deltar i DICE – Diversity and Inclusion Council Europe som är Pfizers europeiska nätverk som arbetar med frågor som bidrar till att våra medarbetare kan utvecklas både i arbetet och som individer.

  • Vi arbetar självklart efter Sveriges diskrimineringslag som syftar till att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion/trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

  • Vi strävar aktivt efter mångfald vid rekrytering av nya medarbetare.

Låt oss hylla alla HBTQ-personer världen över!
​​​​​​​

Happy pride!


​​​​​​​

Pfizer och etik

För att förbättra våra läkemedel och göra dem mer effektiva, måste vi samverka med hälso- och sjukvården, patientföreningar och intresseorganisationer. För att göra det på ett etiskt sätt, har vi tydliga riktlinjer och redovisar öppet dessa samarbeten.

Läs mer om Pfizer och etik


Relaterade artiklar

Innovation & Samarbete

An Accord for a Healthier World - för att minska ojämlikheter i hälsa i världen

Pfizer lanserar nu “An Accord for a Healthier World”

Läs mer

Innovation & Samarbete

Maria Ekholm och Ioannis Zerdes tilldelas nytt onkologistipendium för forskning inom bröstcancer

Maria Ekholm, överläkare i onkologi vid Länssjukhuset Ryhov, och Ioannis Zerdes, ST-läkare inom onkologi vid Karolinsk

Läs mer

Innovation & Samarbete

Helena Lindberg tilldelas Pfizers och SILFs stipendium för forskning om infektion på hjärtklaffarna

Helena Lindberg överläkare vid infektionskliniken i Halmstad får Pfizers och Svenska Infektionsläkarföreningen (SILFs) 

Läs mer

Se fler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.