För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
HemOm PfizerAktuelltNyheterPfizer satsar ytterligare en kvarts miljard i tillverkningsanläggningen i SträngnäsPfizer satsar ytterligare en kvarts miljard i tillverkningsanläggningen i SträngnäsOm Pfizer

2023-08-29

Pfizer i Strängnäs investerar ytterligare drygt en kvarts miljard kronor i sin bioteknologiska tillverkningsanläggning. Investeringen, i form av en utbyggnad, är en kapacitetshöjande åtgärd i anläggningen som skapar utrymme att producera mer läkemedel och vaccin till patienter över hela världen.
 

I Strängnäs har Pfizer en av Sveriges största bioteknikanläggningar för kommersiell produktion av läkemedelssubstanser och vaccin. Inför öppningen av multiproduktionsanläggningen 2009 investerade Pfizer 1,5 miljarder kronor och har sedan dess genomfört flera investeringar på över en halv miljard kronor för att utöka produktionskapaciteten och möjliggöra produktion av fler produkter. Nu gör genomför man ännu en investering på 250 miljoner för att ytterligare öka produktionskapaciteten. Utbyggnaden startade under juni månad och förväntas slutföras under 2024.

– Denna typ av strategiska investeringar visar återigen på vår konkurrenskraft i Pfizers nätverk. Vi har en solid portfölj av produkter med en hög efterfrågan. Vi visar på en god leveransförmåga, kompetens och stabilitet vilket gör att Pfizer satsar på anläggningen i Strängnäs. Denna typ av  projekt bidrar också mycket till det lokala näringslivet med ett flertal entreprenörer inkopplade, säger Johan Carlsson, Site Lead för anläggningen.

Anläggningen är en högautomatiserad produktionsanläggning med en innovativ plattformsteknologi vilket ger flexibilitet som är nödvändig för att på ett effektivt och kvalitetssäkrat sätt tillverka flera olika produkter i samma anläggning. Här tillverkas idag aktiv substans för tillväxthormon, tillväxthämmare mot akromegali och läkemedel för att förebygga blodpropp samt meningokockvaccin med export till hela världen.

– Detta är ett första steg att ta Pfizer i Strängnäs in i framtiden, där vår vision är att fortsätta vara en strategisk site för Pfizer, både för befintliga och framtida teknologier. Det är glädjande att Sverige är konkurrenskraftigt i avancerad tillverkning som bioteknik, en tillverkningssektor som är av stor vikt för Sveriges export idag och i framtiden, avslutar Johan Carlsson.

Företagsnyheter

Våra senaste artiklar

Se fler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.