Kontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
HemOm PfizerAktuelltNyheterSatsning på pneumokockvaccin till...Satsning på pneumokockvaccin till äldrePatient & Hälsa

2021-12-16

Vi välkomnar att höstbudgeten innnehåller stora satsningar på välfärd och omsorg som inkluderar avgiftsfritt pneumokockvaccin för personer över 75 år med start hösten 2022.

Det är en preventiv insats som kommer att minska lidande, undvika sjukhusvård och rädda liv på ett enkelt, effektivt sätt.

Om vi prioriterar prevention – att hålla människor friska, i stället för att bara behandla när de blivit sjuka - bedömer vi att det kan bidra till ett längre och friskare liv för individen samtidigt som det också bidrar till en mer hållbar hälso- och sjukvård.

Vi måste se till att de vacciner vi har tillgång till i Sverige idag gör mer för att skydda människor under hela livet, från barndomen till hög ålder. Pandemin har visat hur viktiga vacciner är för folkhälsan och det är absolut nödvändigt att vi använder de vacciner som finns tillgängliga för att klara hälsan och hålla nere belastningen på vården.

Förhoppningsvis är satsningen på gratis pneumokockvaccin till de äldsta bara ett första steg i en ambition att skapa ett brett vuxenvaccinationsprogram, som inte bara inkluderar äldre utan även andra riskgrupper och vacciner.

Malin Parkler
VD, Pfizer Sverige

Vaccin

Relaterade artiklar

Patient & Hälsa

Flimmerrapporten 2023: 127 000 lever med förmaksflimmer i Sverige utan att veta om det

Med Flimmerrapporten vill Riksförbundet HjärtLung sätta ljuset på förmaksflimmer, en av de vanligaste riskfaktorerna bakom stroke

Läs mer

Patient & Hälsa

Sällsynta Dagen den sista februari – en dag att uppmärksamma sällsynta sjukdomar

Den sista februari är Sällsynta Dagen, en dag att uppmärksamma och öka medvetenheten om sällsynta sjukdomar och vilken inverkan de har på patienter

Läs mer

Se fler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.