För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
HemOm PfizerAktuelltNyheterSe inspelningen från Almedalen 2023Se inspelningen från Almedalen 2023:
Migrän – hela Sveriges huvudvärk
Patient & hälsa

2023-09-07

Köerna är långa för att få hjälp med migrän och de flesta som drabbas av sjukdomen är kvinnor. Närmare en miljon människor lider av migrän i Sverige och migränvården har lyfts fram som ett prioriterat område i Tidöavtalet. I ett seminarium som ordnades tillsammans med Vårdarenan under Almedalen 2023, var Pfizer med och diskuterade hur vi tillsammans kan förbättra förutsättningarna för migränpatienter.

 – Just nu pågår det en form av medicinsk revolution inom migränområdet, med både forskning och nya behandlingar som är på gång. Samtidigt har man i Tidöavtalet lyft fram vikten av att fokusera på kvinnors hälsa och jämställd vård. Mer specifikt handlar det om migrän, endometrios och klimakteriebesvär. Vi hoppas att det här kommer leda till tydligare resursprioriteringar för vården, säger Malin Parkler, vd för Pfizer i Sverige.

Se hela samtalet från seminariet om migränvården i videon. 

I seminariet, som ordnades den 28 juni 2023 i Almedalen, medverkade Malin Parkler, vd Pfizer, Linn Mandahl, vd AbbVie, Gustav Hadin, vice ordförande på Huvudvärksförbundet, Ingela Nilsson-Remahl, överläkare och patientflödesansvarig på Neurologiska kliniken vid Karolinska universitetssjukhuset samt Ameli Norling, hälso- och sjukvårdschef på SKR.

Migränrapporten

Ny rapport visar: Migrän dyrt för både individ och samhälle – så kan trenden brytas.

Läs mer
50 procent saknar diagnos

Folksjukdomen migrän orsakar människor stort lidande och samhället höga kostnader. Migränvården i Sverige behöver hitta en ny väg framåt och förutsättningarna har aldrig varit bättre än nu. Pfizer har tagit fram Migränrapporten, som lyfter tre särskilt viktiga aspekter för det gemensamma arbetet framåt.

Läs sammanfattningen här (PDF)
Mer om migrän

Migrän är en neurologisk, till stor del ärftlig sjukdom som slår hårt mot den som drabbas och påverkar även många runt omkring. Läs mer på Pfizers nya webbsida om migrän.

migränmönstret.se

Företagsnyheter

Våra senaste artiklar

Se fler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.