För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
HemOm PfizerAktuelltNyheterVetenskaplig integritet – en ledstjärna i ...Vetenskaplig integritet – en ledstjärna i vårt arbeteVärdet Av Läkemedel

2020-09-08

Vacciner har räddat miljontals liv världen över. De har varit avgörande för att många sjukdomar som tidigare ansågs allvarliga och dödliga idag mer eller mindre är utrotade. Vaccination är, näst efter tillgång till rent vatten, det mest effektiva sättet att rädda liv och främja hälsa.
 

Pfizer har lång erfarenhet av vaccinforskning. I över 130 år har vi utvecklat vacciner för att förebygga smittsamma bakterieinfektioner och virus. Och idag gör vi, tillsammans med andra läkemedelsföretag, allt vi kan för att ta fram ett säkert och effektivt vaccin mot covid-19.

Målet är att ta fram ett säkert och effektivt vaccin snabbare än någonsin tidigare, utan att kompromissa på kvalitet och säkerhet i något steg. Vetenskaplig integritet – att följa samma höga vetenskapliga och etiska standarder i kliniska prövningar, samarbete med tillsynsmyndigheter och noggrannhet i tillverkningsprocesser som alltid – är en ledstjärna i vårt arbete.

Därför har Pfizer, tillsammans med ett antal andra ledande vaccinföretag, undertecknat ett offentligt löfte för att klargöra vårt åtagande att utveckla och testa potentiella vacciner mot covid-19 i enlighet med väletablerade och validerade vetenskapliga standarder.

Läs löftet här
​​​​​​​

Malin Parkler, VD, Pfizer i Sverige

Värdet av vaccin – från barndom till ålderdom

Med coronapandemin har vikten av vacciner hamnat i fokus på ett sätt som saknar motstycke. Vi på Pfizer, som många andra, arbetar just nu hårt med att hitta olika lösningar med vaccin och behandling mot covid-19.

Läs mer här
Covid-19ForskningVaccinWebbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.