Kontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
Vi arbetar för en bättre hälsa i
​​​​​​​hela världen
HemOm PfizerPfizer och etikBättre hälsa i hela världenPå Pfizer tycker vi att alla ska ha möjlighet att få bra vård, oavsett vilken del av världen de bor i. Därför använder vi vår kompetens, kunskap och våra resurser till att göra mediciner och sjukvård tillgänglig för alla.

Till exempel finansierar vi olika projekt som gör vården effektivare och mer tillgänglig. Vi kan donera läkemedel till fattiga länder, eller sälja läkemedel till ett avsevärt lägre pris så att patienter i utsatta områden kan få den medicin som de behöver. Vi har också program där volontärarbetare får möjlighet att bidra med sin specialistkunskap där den behövs som mest.

 

Några av våra satsningar:

Kampen mot trakom

​​​​​​​Sedan 1998 har Pfizer varit involverat i globala projekt för att behandla och bekämpa ögonsjukdomen trakom. Trakom är en sjukdom som kan leda till blindhet och drabbar främst de fattigaste delarna av världen. Hittills har Pfizer donerat 600 miljoner doser av ett antibiotikum som används för att behandla sjukdomen. Stora framsteg har gjorts – sedan 2012 har antalet personer som behöver behandlas för trakom minskat med över 50%. Världshälsoorganisationen WHOs mål är att helt utrota trakom till år 2020.

Tillgången till vacciner

​​​​​​​Via GAVI, ett globalt hälsopartnerskap inriktat på att rädda barns liv genom att förbättra möjligheterna till vaccination, har Pfizer sedan 2010 tillhandahållit vaccin till spädbarn och små barn för att förebygga pneumokocksjukdomar i världens fattigaste länder. Pfizer ska leverera upp till 740 miljoner doser till ett kraftigt reducerat pris fram till 2025 och har idag levererat 250 miljoner doser. Pneumokocker är den vanligaste orsaken till lunginflammation och den främsta dödsorsaken för barn under fem år som kan förhindras genom vaccination.

Innovativa sätt att förbättra vården

​​​​​​​Ett av våra program finansierar nytänkande lösningar, som förbättrar tillgången till läkemedel och vård. Vi går in som medfinansiärer, eller ger bidrag till lokala entreprenörer, för att tillhandahålla produkter och tjänster inom vården. Vi kan också dela med oss av kunskap om affärsmodeller och processer, för att göra leverantörskedjan för läkemedel effektivare.

Bättre hälsa för kvinnor och barn

​​​​​​​EVårt program för bättre hälsa hos kvinnor och barn gör preventivmedel tillgängliga för kvinnor, och erbjuder barnen vacciner. Men som en del av programmet har vi bland annat också finansierat mobiltelefoner och solcellsdrivna surfplattor till vårdpersonalen. Dessa hjälpmedel gör arbetet effektivare, när de ska registrera barn för vaccination och hålla koll på deras vaccinationsplan.

Lindra och förebygga kroniska sjukdomar

​​​​​​​För kroniska sjukdomar är tidig upptäckt och diagnos centralt. Därför finansierar Pfizer ett program som dels sprider information om kroniska sjukdomar och hur de uppkommer, dels informerar om vad man själv kan göra som patient.

Programmet finansierar också behandling - särskilt för primärvården i områden med få resurser. Som en del i programmet bidrar Pfizer med läkemedel för att behandla de svampinfektioner som är relaterade till HIV och AIDS.

Pfizer och etik
  • Pfizer och etik
  • Miljö och hållbarhet
  • Öppen rapportering av värdeöverföringar
Om PfizerVår verksamhet i siffror

På Pfizer arbetar vi för en bättre hälsa både genom att förebygga, behandla och bota sjukdom. Under 2016 bidrog vi till friskare liv för tusentals människor genom att de fick tillgång till våra behandlingar och vacciner.
​​​​​​​

Se nyttan av vår verksamhet i siffror

Om Pfizer

Verksamhet och historiaPfizer och etikAktuelltJobba hos ossFör aktieägareFör leverantörer

Senaste nytt inom Pfizer

Fler artiklarFler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.