Fästing.nu
Patient & Hälsa

Fästing.nu

TBE är en allvarlig sjukdom som kan överföras till människor från fästingar. TBE går inte att bota, men förebyggande vaccinering ger fullgott skydd. Webbplatsen sprider kunskap om fästingar, dess utbredning och överförbara infektioner. Här kan du enkelt hitta din närmaste TBE-vaccinatör i Sverige och skapa påminnelser för din påfyllnadsdos.

Besök Fästing.nu
Spridd bröstcancer och du
Patient & Hälsa

Spridd bröstcancer och du

Den här webbplatsen är till för dig som har spridd bröstcancer eller har någon i din närhet som lever med sjukdomen. Cancerbehandling är tufft, men olika behandlingsalternativ passar olika människor. Lär dig mer om vilka alternativ som finns, så att du kan ta aktiva beslut och må så bra som möjligt.

Besök Spridd bröstcancer och du
Sluta röka
Patient & Hälsa

Sluta röka

Att sluta röka är ett stort och viktigt beslut i ditt liv. Här kan du läsa om rökavvänjning och få värdefulla råd och tips på hur du kan lyckas bli rökfri och fimpa för gott. Vi finns med och stöttar dig på hela vägen till att äntligen bli en ickerökare!

Besök Sluta röka
Flicka blåser frön från blomma

Lunginflammation.se

Lunginflammation är en infektion i luftvägarna som kan komma helt plötsligt. Orsaken kan både vara virus och/eller bakterier. När det rör sig om bakterier är pneumokocker i särklass vanligast. Mest utsatta är små barn och äldre. Webbplatsen informerar om symptom, orsaker och behandling. Här kan du även enkelt hitta din närmaste vaccinatör i Sverige.

Besök Lunginflammation.se

Blödarsjukaguiden.se

Förr i tiden innebar diagnosen blödarsjuka att man var tvungen att avstå från många vardagliga aktiviteter. Här kan du som patient, anhörig eller intresserad lära dig mer om blödarsjuka. Fakta varvas med information om behandling och tips för att leva ett gott liv med sin sjukdom i vardagen.

Besök Blödarsjukaguiden
Blödarsjukaguiden.se
Rorelse.se

Rörelse.se

Här hittar du lättbegriplig information om reumatiska sjukdomar. Du kanske själv är reumatiker, anhörig eller allmänt intresserad. Vad är reumatism? Hur ställs diagnos? Vilken behandling finns? Här får du svar, vägledning och praktiska råd ur patientens synvinkel.

Besök Rörelse
Artrox.se

Artrox.se

Välkommen till ett rörligare liv. Webbplatsen ger information till dig som vill veta mer om värkande leder, artros och läkemedlet Artrox. Här finns ett enkelt självtest och du kan lära dig mer om orsaker och behandlingar. Dessutom kan du se filmer med bra träningsprogram för kroppens olika delar.

Besök Artrox.se
Psoriasisguiden.se

Psoriasisguiden.se

Här hittar du lättbegriplig information om psoriasis. Du kanske själv är psoriatiker, anhörig eller allmänt intresserad. Vad är psoriasis och psoriasisartrit? Hur ställs diagnos? Vilken behandling finns? Här får du svar, vägledning och praktiska råd ur patientens synvinkel.

Besök Psoriasisguiden