För vårdpersonalKontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
Pfizers vaccin mot
covid-19
HemFokusområdenCovid-19

Har du frågor om Pfizers och BioNTechs vaccin? Eller vill du veta mer om Pfizers arbete med att bekämpa covid-19? På den här sidan hittar du information om vart du kan vända dig samt kontaktuppgifter. Här finns även frågor och svar om coronavaccin, fakta och de senaste nyheterna.

Till dig som fått vaccinet administrerat.

  • Ladda ner bipackssedel för vuxna (från 12 år)
  • Ladda ner bipackssedel för barn (5-11 år)
  • Ladda ner bipackssedel för barn (6 månader ­till 4 år)
  • Här kan du beställa hem en tryckt bipackssedel
  • Rapportera biverkningar här

Till dig som arbetar inom vården


  • Här hittar du information om hantering av vaccinet
  • Beställ patientkort (styckvis)
  • Rapportera biverkningar här

Har du medicinska frågor om BioNTech-Pfizer covid-19 vaccin? Kontakta oss via formulär eller ring vår växel på 08-550 520 00 (öppet 08:00-17:00)

FAQ om covid-19-vaccin

Pfizer sambarbetar med det tyska bioteknikföretaget BioNTech i utvecklingen av ett vaccin baserat på mRNA-teknik mot covid-19. Här hittar du svar på några vanliga frågor om vaccinet.
​​​​​​​

Läs vår FAQ

 

Missuppfattningar och myter - detta gäller om coronavaccin


Missuppfattningar och myter kring vaccin riskerar att skapa oro eller tvekan för många som ska fatta beslut om att vaccinera sig. På Läkemedelsverkets hemsida bemöts och förklaras några vanliga påståenden för att underlätta ett välgrundat beslut

Läs mer på Läkemedelsverket hemsida

 

Vill du veta mer om vaccineringen mot covid-19?


På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa on varför vaccination är viktig och rekommendationer om påfyllnadsdoser.

Till Folkhälsomyndigheten.se

Fokusområden

Den medicinska forskningen är mer intensiv än någonsin. Genom avancerad forskning och teknik utvecklar vi behandlingar inom områden där det finns stora medicinska behov.
Antibiotikaresistens

Antibiotikaresistens är en allvarlig global utmaning. Redan idag finns det infektioner som antibiotika inte fungerar mot. Läs mer om hur Pfizer arbetar för att motverka antibiotikaresistens.

Allt inom antibiotikaresistens
Cancer

Trots att fler insjuknar har dödligheten i cancer minskat med nästan 15 procent på 20 år. Nya behandlingar har, i synnerhet för vissa cancerformer, fört med sig fantastiska framsteg.

Allt inom cancer
Covid-19

Även om vacciner är ett av de bästa sätten att minska risk för infektion löper vissa människor hög risk för allvarlig sjukdom. Därför behövs både vacciner och behandlingar för att minska sjukdomsbördan.

Allt inom covid-19
Genterapi

Genterapier har gått från att vara en framtidsvision till något som nu håller på att bli verklighet. Det är högspecialiserade behandlingar för att långvarigt förbättra eller till och med bota genetiska sjukdomar.

Allt inom genterapi
Läkemedel gör skillnad

Innovativa mediciner gör det möjligt att hjälpa människor som lider av alla typer av sjukdomar till ett längre och hälsosammare liv

Läs mer
Migrän

Migrän – en underskattad, underdiagnostiserad och underbehandlad folksjukdom. I Sverige beräknas nära 1 miljon personer lida av migrän.

Läs mer om migrän
Vaccin

Vacciner är en av de mest framgångsrika innovationerna för folkhälsan. Utöver den nytta vacciner innebär för individen och samhället finns det stora fördelar även för vården. 

Allt inom vaccin

Senaste nyheterna inom våra fokusområden

Fler artiklarFler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.