Kontakta ossWebbsida för vårdenPressrumJobba hos ossKontakta oss
HemOm PfizerAktuelltNyheterPfizer har tagit fram en handlingsplan ...Pfizer har tagit fram en handlingsplan i arbetet med att bekämpa COVID-19Om Pfizer

2020-10-01

Albert Bourla, styrelseordförande och CEO, uppmanar biofarmaindustrin att samarbeta för att bekämpa den globala pandemin.


Pfizer har tagit fram en fempunktsplan som uppmanar biofarmaindustrin att förbinda sig till ett aldrig tidigare skådat samarbete för att bekämpa COVID-19.

Albert Bourla gjorde följande uttalande:

- Under denna oroande tid gör Pfizer allt vi kan med anledning av COVID-19-pandemin. Många företag, inklusive Pfizer, arbetar med att utveckla antivirala behandlingar för att hjälpa smittade patienter bekämpa detta nya virus såväl som nya vacciner för att förebygga infektion och stoppa ytterligare spridningen av sjukdomen. Pfizer arbetar både med våra egna potentiella antivirala behandlingar och med BioNTech på ett potentiellt vaccin mot coronavirus baserat på mRNA-teknik. Hela branschen måste arbeta tillsammans för att utnyttja vår vetenskapliga expertis, tekniska kunskaper och tillverkningskapacitet för att bekämpa denna utvecklande kris.

Pfizer har tagit fram en handlingsplan som ska hjälpa forskare att snabbare få fram behandlingar och vacciner för att skydda människor mot denna eskalerande pandemi och förbereda branschen för att hantera framtida globala hälsokriser.

1. Tillgängliggörande av verktyg och insikter: Med mycket lite känt om detta virus arbetar många för att utveckla cellbaserade analyser, viralscreening, serologiska analyser och translationella modeller för att testa potentiella behandlingar och vacciner. Pfizer kommer att göra de viktiga verktygen vi utvecklar tillgängliga via en öppen källkodsplattform för det bredare vetenskapliga samhället och att dela data och kunskaper med andra företag i realtid för att snabbt få fram behandlingar och vacciner till patienter.

2. Tillsättande av dedikerat team: Våra medarbetare är vår mest värdefulla resurs. Pfizer har skapat ett SWAT-team med våra ledande virologer, biologer, kemister, kliniker, epidemiologer, vaccinexperter, läkemedelsforskare och andra nyckelexperter med enda fokus just nu att påskynda upptäckts- och utvvecklingsprocessen för att så snart som möjligt få fram behandling eller vaccin.

3. Bistå med kompetens inom läkemedelsutveckling: Många mindre bioteknikföretag undersöker substanser eller befintliga behandlingar för aktivitet mot viruset som orsakar COVID-19, men vissa saknar erfarenhet av sen utvecklingsfas och att navigera de komplexa regulatoriska regelverken. Pfizer kommer att bistå med expertis inom klinisk utveckling och regulatoriska regelverk för att stödja de mest lovande kandidaterna som dessa företag tar fram.

4. Bistå med tillverkning: När en behandling eller vaccin har godkänts måste det snabbt skalas upp och distribueras över hela världen för att stoppa denna pandemi. Som en av de största tillverkarna av vacciner och läkemedel kan Pfizer använda överflödig tillverkningskapacitet eller potentiellt lägga om produktion för att stödja andra i att snabbt få dessa livräddande behandlingar eller vacciner till patienterna.

5. Bättre hantera framtida risker: Slutligen, för att hantera framtida globala hälsorisker, kontaktar Pfizer federala myndigheter för att skapa ett branschöverskridande ”rapid response team” av forskare, kliniker och tekniker som kan ta omedelbar action vid framtida epidemier.

- Under de senaste åren har bioframaindustrin tagit fram några av de största medicinska genombrotten, från behandlingar mot HIV och cancer som har lett till längre och friskare liv för miljontals människor, till nya genterapier med potential att bota många sällsynta och livshotande sjukdomar, sa Albert Bourla.

Pfizer uppmanar alla som är en del i ekosystemet för innovation - från stora läkemedelsföretag till de minsta bioteknikföretagen, från myndigheter till akademiska institutioner - att arbeta tillsammans för att hantera denna svåra kris. Med våra kombinerade insatser vet vi att det inte finns någon hälsoutmaning som inte kan övervinnas.

Covid-19Forskning

Relaterade artiklar

Värdet Av Läkemedel

Stor ökning av TBE och färre vaccinerades 2021

2021 var ett rekordår för TBE och antalet sjukdomsfall ökade med 95 procent.

Läs mer

Innovation & Samarbete

An Accord for a Healthier World - för att minska ojämlikheter i hälsa i världen

Pfizer lanserar nu “An Accord for a Healthier World”

Läs mer

Innovation & Samarbete

Helena Lindberg tilldelas Pfizers och SILFs stipendium för forskning om infektion på hjärtklaffarna

Helena Lindberg överläkare vid infektionskliniken i Halmstad får Pfizers och Svenska Infektionsläkarföreningen (SILFs) s

Läs mer

Se fler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.