Kontakta ossWebbsida för vården PressrumJobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatser Användarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifter Information om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemap
HemOm PfizerAktuelltNyheterPfizer och BioNTech i samarbete för ...Pfizer och BioNTech i samarbete för att utveckla en vaccinkandidat mot covid-19Om Pfizer

2020-10-01

Företagen utvecklar tillsammans en vaccinkandidat från BioNTech som baseras på mRNA-teknik mot coronavirus och sjukdomen covid-19. Pfizer och BioNTech har sedan 2018 ett pågående samarbete kring mRNA-baserat influensavaccin.


- Vi är stolta över att vår pågående, framgångsrika relation med BioNTech ger oss möjlighet att extremt snabbt mobilisera våra gemensamma resurser inför denna globala utmaning, säger svenske Mikael Dolsten, global forskningschef på Pfizer.

Projektet har nu fått godkänt att genomföra fas 1/2 kliniska studier i Tyskland. Studierna inleds i slutet av april och de första resultaten beräknas sammanställas i månadsskiftet juni - juli. Studier förväntas också starta i USA inom kort, vid godkännande från myndigheterna.

- Genom att kombinera Pfizers utvecklings-, regulatoriska- och kommersiella kapacitet tillsammans med BioNTechs mRNA-vaccineteknologi och branschledande expertis stärker vi vårt engagemang för att göra allt vi kan för att bekämpa den eskalerande pandemin så snabbt som möjligt, fortsätter Mikael Dolsten.

Forskningen genomförs på båda företagens anläggningar i USA och Tyskland.​​​​​

Pfizer i Sverige och coronaviruset

Coronapandemin fortsätter att sprida sig över världen och sjukdomen covid-19 innebär lidande för den drabbade, stora påfrestningar för samhället och framför allt på vården. På Pfizer gör vi allt vi kan för att bemöta den rådande situationen.
​​​​​​​

Läs artikeln
Covid-19Vaccin

Relaterade artiklar

Värdet Av Läkemedel

Stor ökning av TBE och färre vaccinerades 2021

2021 var ett rekordår för TBE och antalet sjukdomsfall ökade med 95 procent.

Läs mer

Innovation & Samarbete

An Accord for a Healthier World - för att minska ojämlikheter i hälsa i världen

Pfizer lanserar nu “An Accord for a Healthier World”

Läs mer

Innovation & Samarbete

Helena Lindberg tilldelas Pfizers och SILFs stipendium för forskning om infektion på hjärtklaffarna

Helena Lindberg överläkare vid infektionskliniken i Halmstad får Pfizers och Svenska Infektionsläkarföreningen (SILFs) s

Läs mer

Se fler artiklar
Webbsida för vårdenPressrum Jobba hos ossKontakta ossRapportera Biverkningar Våra webbplatserAnvändarvillkor Aktuellt Så behandlar vi personuppgifterInformation om cookiesOm den här sidanKontakta webbansvarigSitemapPfizer AB innehar upphovsrätten till denna site och reserverar sig alla rättigheter därtill.